“El Plantio” : som å golfe midt i et naturreservat og botanisk hage


Denne 18-hulls, naturskjønne golfbanen byr på alle bekvemmeligheter både på og av banen. Videre er den så slående vakkert beplantet med titusener av trær at man får inntrykk av å spasere omkring i et parkanlegg!

Det er nesten umulig å holde den svære banen grønn og fin og samtidig ha nok vann til alle de store og vakre trærne med de varme temperaturene her i Spania. Hos «El Plantio» løste de denne floken ved å være blant verdens første til å resirkulere lokalt kloakkvann for vanningsformål i stor skala.

Supersentralt i Alicantes

Vi nordmenn har hatt en forkjærlighet for Spaniareiser i mange år. Utallige av oss har for lengst sikret seg leiligheter og hus ved kysten her i Alicante og andre steder. Herlig klima, hyggelige priser og direktefly hit fra mange steder i Norge gjør destinasjonen bare enda mere attraktiv.

Men hvorfor ikke kombinere badeferien og strandlivet i Alicante med noen runder på en av de lekreste golfbanene du kan tenke deg..?

Mange førstegangsbesøkende på «El Plantio» blir så forelsket i stedet at de innlosjerer seg på Golf resort hotellet like i nærheten. Med kun fem minutters kjøretid herfra til flyplassen og Alicante sentrum, blir det ikke stort mere sentralt! Når du til slutt må fly hjem tilbake til regnværet og kulden i Norge, er flyplassen bare ti minutter unna.

Innlosjerer du deg alene eller med familien din på denne resorten like ved «El Plantio», så kan dere fråtse på flere restauranter og kjøle dere ned i romslig svømmebasseng etter rundene på golfbanen.

Tilbake på golfbanen sitter proffe golfinstruktører klare til å gi deg en god opplæring om du skulle ønske dette. Samtidig kan komplett golfutstyr leies på stedet. Her er alt tilrettelagt for at man skal kunne komme som fersking og førstegangsgolfer, og dra hjem igjen som nyfrelst fanatiker…

Små oaser

Som tannlegen vår gjerne sa; «Ingen hull er like.» Slik er også golfbanen «El Plantio» i Alicante. Landskapsarkitektene har gått amok i planteavdelingen på nærmeste hagesenter og fylt hele området med imponerende busker og trær.
45.000 fullvoksne palmer og oliventrær omkranser golfbanene. Ja, for det er to av dem; èn 18-hulls løype, par 72, med internasjonal turneringsstandard. Den andre er en 9-hulls, par 27, for mindre krevende runder på egenhånd eller i godt selskap.
Mellom hullene på disse to banene har gartnerne plantet ut 15.000 blomstrende prydbusker som gir skygge og fargerik egenidentitet til hver lille del av det store golfkomplekset.

Kloakkvanning

Man kan ikke unngå å undres på varme solskinnsdager; «Hvor mange tusen liter vann må det ikke gå med å vanne denne staseligheten hver eneste dag….ja, hver eneste time..?!?!?» Svaret er at et så stort og komplekst anlegg som «El Plantio» ikke kan eksistere like i nærheten av bysentrum og konkurrere om de samme vannforsyningene. Dette ville ført til vannmangel i perioder og varige skader på både planteliv, folk og dyreliv i regionen under tørketiden.

Løsningen er like enkel som den er logisk og praktisk : samtidig som vann er livsviktig å sikre tilførselen av, så må alle sivilisasjoner også løse kloakkutfordringene sine. Utviklerne av «El Plantio» har fått investorer og myndigheter med på et kjempeprosjekt hvor store mengder kloakkvann filtreres og resirkuleres som både rent vann og næringsrikt gjødselslam.
Og nei, det verken lukter eller ser ille og annerledes ut av den grunn! Særlig sør i Europa er dette i ferd med å bli en ideell måte å skaffe store landbruksområder tilgang på vanning gjennom å samtidig kvitte seg med millioner av liter kloakkslam.

Privacy Policy