Bonalba, Alicante : golf on the beach


Golfbanen «Bonalba» ligger så nærme de fristende sanddynene på San Juan stranden utenfor Alicante, at man nesten ikke vet om man vil golfe videre eller heller ta seg en dukkert i sjøen.

Stadig flere nordmenn har oppdaget denne flotte og tidvis krevende banen. Middelhavsklimaet gjør at det er varmt og tørt her året rundt. Praktisk da med direkteflygninger hit ned fra en rekke flyplasser i Norge flere dager i uken.

Nybygd klassiker

Bonalba er en bane med «litt av alt». Designet og komponert ikke lengre tilbake enn i 1993 av Ramòn Espinosa. Hans visjon var en kompakt og konsis bane som aldri rakk å bli kjedelig. Bonalba er svaret på alt dette – og mere til.

Banen har slakke høydedrag og vide fairways. Idylliske små tjern ligger strategisk plassert for å skjerpe vanskelighetsgraden. For å passere første halvparten av denne 18-hulls, 72 par-banen, må man konsentrere seg om teknikk og unngå at ballen havner i vannet med et plask. Hullene 6 til 9 er konstruert med ekstra handicap for å gi selv de mest drevne spillerne noe å bryne seg på.
Trygt framme ved hull 10 puster man lettet ut. Herfra virker det som rene plankekjøringa. Men her kreves ekstra kraft i slagene for å komme opp på green’en. Rå muskelkraft alene er dessuten ikke nok; man må alltid kompensere retningen også pga den friske brisen fra Middelhavet som alltid blåser opp fra stranda her.

Turneringsbane

Bonalba Golf Club har på få tiår bygd seg opp et bra rykte blant arrangører av ulike turneringer – og deltakerne i disse.
I et typisk år vil man kunne konkurrere i Costa Blanca Challenge, the European Challenge Tour og for ihuga, spanske spillere : The First Round of the National Professional Golf Circuit.

Dette gir et årlig besøksantall på hele 60.000 golfspillere. De fleste av disse kommer gjerne tilbake senere.

Laid-back

Man trenger dog ikke være aggressiv konkurransespiller for å trives på Bonalba. Klubben har tilrettelagt for at spillere på alle nivåer skal kunne komme og ha en artig dag på banen der.
Orker du ikke å gå alle de 18-hullene (det får da være måte på trim!) kan en praktisk og behagelig golfbil leies for ca 250 kroner timen. Du trenger ikke en gang bevege så mye på deg; her er tilrettelagt flere felt for å stå i ro og kun skjerpe utslagene sine.

En av de tingene vi selv likte best med banen, er at anlegget holder åpent fra 8 om morgenen til 10 om kvelden året rundt, og ligger i gangavstand til den lekre badestranden San Juan. Da er det praktisk å ta med hele familien for en lang badedag på stranden. Så kan heller far eller mor ta en liten strandpause og enkelt gå og spille litt mens resten av familien ligger strekk ut i solsengene sine.
Da vi var der sist ønsket vi å bli enda bedre spillere. Så vi hyrte inn en av de engelsktalende golftrenerne som sitter parat til å hjelpe besøkende. Vi hørte hva han sa vi skulle gjøre, men slaget vårt slurva uansett og ballen suste rett ut i nærmeste, kunstige innsjø.
«Pokker ta,» utbrøt vi misfornøyde.

«Steikje fine gardine!» brummet spanjolen på klingende sunnmørsk. Vi stirret storøyd på han. Golftreneren bare gliste.
«Here many norske people…my swearing very good, yes..?»
Jo da. Bedre enn golfen vår til vi rekker å returnere hit og øve ytterligere.

Privacy Policy