Turneringen “Kvitfjell Par Open”


Hafjell og Kvitfjell er travle vinterdestinasjoner, men to golfbaner har sørget for at flere og flere finner veien hit i sommerhalvåret også. Nylig avholdt de klubbmesterskap for 2016 med godt oppmøte og god stemning.

Mens man går fra hull til hull på Hafjell, har man en storslått utsikt over nærområdene. Godt planlagt bane gjør at ballene ikke har lett for å havne utenfor en skråning og trille halvveis til Oslo. Sentralt plasserte, høyreiste trær sørger dessuten for ly for eventuelle, forstyrrende vindkast.

Nye klubbmestere

Under siste mesterskapet var det 25 spillere som satte hverandre i tevling. Det ble spilt i flere klasser. Godt fremmøte også i seniorklassen av begge kjønn.
Joachim Bråten ble kåret til Klubbmester for 2016 for menn, mens Klubbmester Dame ble den hardtslående Bente Unosen Sveinungsen.

Supre forhold

Blant de fremmøtte til turneringen var det unison oppfatning at banen aldri før har vært så god å spille på som nå! Gresslengden, hardhetsgraden på bakken/ torva.. i det hele tatt : helt optimalt!

Med gode baneforhold slipper man å irritere seg over alt som må justeres og korrigeres i ens egen slagkraft og retningsvalg. I stedet kan man bare slå og la ballen suse akkurat slik den skal… Ikke rart mange golfspillere opplever øyeblikk og tilstander av fullstendig avslapning og tilstedeværelse man ellers kun får gjennom zen meditasjon og buddhistiske oppvåkninger!

Utklassing slag i slag

Nevnte Klubbmester i damekategorien; Bente U. Sveinungsen, ble også klassevinner for inneværende år for damer, senior. I den ordinære dameklassen var det Camilla Bystadhaugen som i år ble klassevinner.

Herreklassen ble vunnet av Klubbmester Joachim Bråten, mens blant herrer, senior, var det Annar Skrefsrud som ble klassevinner.

Poengoversikten viser at det er ikke mye om å gjøre før navnene øverst i denne konkurranserangeringen kunne vært hakket annerledes.

Joachim Bråten som vant? Han klarte seg med 149 slag under dette åpne mesterskapet. Marius Engelstad sikret seg andreplassen i herreklassen med kun ett slag mer; 150. Ett eneste slag til førte til en tredjeplass for Per-Kritian Hunder (151 slag).

Seniorherrene tok det litt mer piano. Annar Skrefsrud vant relativt overlegen med kun 174 slag for å bli ferdig. Stein Tore Nordgård fikk 2. plass med 180 slag. Tredjemann ble Frank Rishaug med kun ett lite klask ekstra med kølla og 181 slag totalt.

Damene kan være svære til å slå de også (som man gjerne sier på Krisesentrene for menn). Under dette mesterskapet vant Camilla Bystadhaugen dameklassen med 202 kølleslag.
Verdt å merke seg, kanskje: seniorklassen for damer ble vunnet med enda færre slag! Kun 175 slag trengte damenes klubbmester Bente Unosen Sveinungsen for å vinne. Aina Hunder kom på andreplass med 201 slag, altså ett slag færre enn vinneren av den rene dameklassen. Tredjeplass for damer, senior, gikk i år til Grete Sveinungsen.

For øvrig har klubben lagt til rette for at alle som ønsker det, kan komme innom og terpe slagene og spillet sitt frem mot neste års åpne mesterskap. Praktisk plassert i resepsjonen hos det nærliggende Nermo Hotell finner du banens pro-shop. Her får du leigd alt du trenger av køller og annet utstyr, traller og biler.

Treningsområdet ved siden av golbanen, består av en drivingrange med 24 utslagsmatter og puttinggreen. Nå nylig ble det også anlagt en 18-hulls puttebane på naturgress, med hull fra 15 til 50 meter.

Privacy Policy