Hafjell Golfbane og veldedighetsturneringen “Hawaii Charity Open”


Vakre Hafjell ved Lillehammer er ikke bare hytteferiested og landskap for vinterskisport og OL-arrangementer. Her ligger også en av Norges mest idylliske golfbaner og vertskap for den veldedige turneringen «Hawaii Charity Open».

Denne veldedighetsturneringen, med det eksotiske Hawaii-navnet, er et suksessrikt prosjekt i regi av The Laagen Golf Society. Denne uformelle utgaven av en «Hafjell Open» foregår hvert år ved pinsetider, til stor glede for både deltakere, publikum og mottakere av de innsamlede bistandsmidlene.

Idylliske omgivelser

Hafjell Golfbane er en flott 9-hulls park/ skogsbane som ligger rett ved Hafjell Alpinsenter. Du finner den 15 minutter nord for Lillehammer sentrum. Banen er kjent for å ha store greener med fremragende kvalitet å spille på.
Her ser man snart at landskapsarkitektene har gjort jobben sin! Hafjell holder en høy standard med gressutslagene sine, de har bearbeidet steinsatte bekker og sørget for mange detaljer.

«Hafjell Open» : Hawaii Charity i regi av Laagen Golf Society

Om man glemmer tidspunktet for neste gang det skal arrangeres en åpen turnering på Hafjell Golfbane, så er det bare til å kikke på kalenderen. Når er pinsen? Der, ja! DA går veldedighetsturneringen «Hawaii Charity Open» av stabel – alltid – og hvert bidige år!
Onde tunger liker å kritisere Hawaii Open for å være mest for moro skyld. At man glemmer sportens alvor og er mest opptatt av å kose seg mens man er av banen, enn å hevde seg PÅ banen!
Javel..?? Og hva er så galt da med å kombinere en vennskapelig golfturnering med å bidra til veldedige formål, samtidig som man treffer andre hyggelige og uhøytidelige mennesker og koser seg i lag utover kveldene også..??
Kombinasjonen sportslige gleder og deltakerfestligheter har vist seg å være en så pass suksessrik oppskrift, at turneringen har blitt gjentatt om og om igjen, år etter år!

Avsluttes alltid med en lang fridag

Deltakerne som vil være med på den åpne turneringen møter opp på Hafjell golfbane lørdagen i pinsehelga. Alle får anledning til å gå noen individuelle treningsrunder på egenhånd. Klaske ball og få fingerspissfølelse for gress og øvrig landskap.
Lørdagskveldene er svært sosiale under disse Hafjell Open turneringene i pinsa. Da blir konkurransespillerne, med følge, kjent for de andre deltakerne. Mange er allerede gamle kjente og medlemmer i Hafjell golfklubb. Andre er her for første – men neppe siste – gang. Det er «Venners venner fest», grilling av mat, åpen bar og tipping av neste dags resultater ute på banen.

Søndagen kl 12 fyrer det løs! Fjorårets vinner åpner showet med å slå ut fra Tee 1. Så er det shotgun-start. «Hafjell Open» i pinsa er en 18-hulls nettoslag-turnering, hvor mottatte slag trekkes fra brutto. Fullt spillehandicap gjelder.
Søndag kveld samles alle til middag. Her kåres vinnerne og det deles ut en sjekk til årets veldedighetsformål! Senere på kvelden kommer det årevisse Hawaii-partyet hvor ingen spjåkete kostymer er for ille eller glorete!! Aloha, baby!

Dagen etter, er det mandag og 2. pinsedag. Helligdag, fri fra jobb og plenty anledning til å slappe av og ta seg inn igjen etter en festlig sportshelg i gode venners lag. Og attpåtil for et godt formål!

Mange vinnermuligheter

Poengvinneren av konkurransen får med seg pokal og plakett hjem. Videre premieres spillerne innen andre bragder også, som f.eks longest drive, closest to pin, closest on two og longest walk. Beste brutto herre og dame får også utmerkelse.
For øvrig oppfordres man til IKKE å gå alene og drasse på bag’en sin og de hersens, ekstra køllene! Nei, still heller med egen caddie, oppfordrer arrangøren – så blir det flere deltakere under de sosiale begivenhetene også!

Det koster bare en liten tusenlapp å delta i denne Hafjell Open turneringen. Da får alle med seg golfballer hjem med turneringslogoen på, middag, inngang til festen, spille i turneringen, grillmat og drikke på golfballen søndag, samt bankettmiddag samme kveld.

En vinn-vinn situasjon, som det heter så fint!

Privacy Policy